HL Hutterer & Lechner

HL Hutterer & Lechner

HL Hutterer & Lechner

je vodeći europski proizvođač slivnika i sifona te proizvoda za odvodnju. Legomont d.o.o. je ovlašteni uvoznik i distributer.

Godine 1950. gospoda Leopold Hutterer i Viktor Lechner osnovali su,poduzeće, koje je trebalo pretežno proizvoditi proizvode iz olova za vodoinstalaterske radove i za kemijsku industriju.Postojale su tehničke, kao i trgovačke pretpostavke za izgradnju jedne tvrtke, koja bi zadovoljila raznovrsne želje u toj grani. Početak je bio vrlo skroman, ipak je uskoro bilo moguće podići malu tvorničku halu i nekoliko godina kasnije kupiti tvorničko zemljište (današnje sjedište tvrtke). Uz marljivost i oprez polagano je izgrađen pogon.

Tijekom godina u instalacijskoj grani pokazao se obrat u tendenciji primjene plastike umjesto olova. Ta je promjena bila prepoznata u pravo vrijeme, tako da se unutar nekoliko godina moglo sistematski prilagoditi prijelazu s olova na plastične mase. Put je bio težak ali uspješan. Danas opskrbljujemo plastičnim proizvodima ne samo austrijsko tržište, već više od polovice naših proizvoda izvozimo.

Kako je god. 1982. ravnatelj poduzeća Leopold Hutterer preminuo, u ravnateljstvo je pristupila njegova kćer, gospođa Christl Schütz-Hutterer, i vodila je poduzeće zajedno s ortakom Viktorom Lechnerom sve do njegove smrti god.1998. Od tog doba je gđa Schütz-Hutterer vodila društvo sama, koje je god.2001. pretvoreno u društvo s ograničenom odgovornošću, uz djelotvornu potporu dugogodišnjeg suradničkog tima izvanrednih stručnjaka.

Poduzeće sad vodi poslove pod imenom HL Hutterer & Lechner GmbH. Godine 1993. dokupljeno je susjedno zemljište od 6.000 m2;, tako da je postojalo dovoljno mjesta za daljnje širenje. Uz stalni razvoj novih proizvoda i intenzivnu brigu za veletrgovinu i instalatere, tvrtka je stekla dobar ugled i ime u zemlji i inozemstvu. Danas je tvornica (pogon) opremljen najmodernijim strojevima za proizvodnju i obradu na površini od 10.000 kvadratnih metara i raspolaže dobro uređenom zgradom za alate i oblike (alatnica), u kojoj se izrađuje sve za potrebe pogona, modeli za brizganje gize, naprave i specijalni strojevi. U ovom trenutku za HL radi ca. 100 suradnika.

Od god.1990. u HL-u se trude oko izvoza u tranzicijske zemlje Istočne i Srednje Europe. God.1990 osnovan je u Budimpešti Informativni ured za Mađarsku. U brzom slijedu otvorili su se uredi u Brnu, Bratislavi, Varšavi, Mariboru, Milanu i Sofiji, kao i pred godinu dana u Moskvi. Izvozna tržišta u Zapadnoj Europi obrađuju se iz Njemačke. Inovativni proizvodi tvrtke HL kao i intenzivna obrada tržišta omogućili su da danas izvozimo 60% proizvodnje.
U stalnom nastojanju oko kvalitete pribavili smo u god. 1995. Certifikat kvalitete ISO 9001. U filozofiji kuće HL na istaknutom mjestu stoje kvaliteta i inovacije u proizvodnji, kao i težnja brzog i pouzdanog udovoljavanja željama klijenata. Legomont d.o.o. proizvode HL Hutterer & Lechnera distribuira od 1997. godine.

Za rješenje i ponudu molim da nas kontaktirate na legomont@legomont.hr ili telefon 021 533 176 .

Također, važeći cjenik HL Hutterer & Lechner možete zatražiti na e-mail: legomont@legomont.hr